Omleidingsroutes ovonde Martinlaan: fietsers onnodig omgeleid

De werkzaamheden aan de ´ovonde Martinilaan´ in Vught zijn in volle gang. De Fietsersbond is verbaasd dat de tijdelijke bewegwijzeringsborden auto´s wél maar fietsers niet de kortste route over de rotonde laten rijden. 

De Fietsersbond vraagt de gemeente, uitgaande van haar beleid om het fietsen in Vught te stimuleren, om fietsers zoveel mogelijk de kortste route over de rotonde te laten rijden en daarbij het beginsel `gelijke monniken, gelijke kappen´ toe te passen.    

De ombouw van de rotonde Martinilaan heeft (te) lang op zich laten wachten. Op het eenzijdige tweerichtingsfietspad van de Esscheweg vanaf het Moleneindplein ontbrak het logische en veilige vervolg op de rotonde zodat fietsers al enkele jaren gedwongen werden op een gevaarlijke manier de Esscheweg over te steken. Op de rotonde Martinilaan komen vier hoofdfietsroutes samen. De route Esscheweg/Theresialaan-Esschestraat is één van de meest gebruikte fietsroutes door Vught. Niet alleen veel doorgaande fietsers maar juist ook veel scholieren op weg naar het Maurick College en basisschool De Schalm zijn gebaat bij een directe en veilige route. 

Tijdens de ombouw van de rotonde tot een ´ovonde´ is het volgens de Fietsersbond wel degelijk mogelijk om fietsers alle vijf aansluitingen en de achterliggende bestemmingen op een veilige manier langs de werkzaamheden te laten bereiken. Door het rommelige wegbeeld zijn de snelheden van alle verkeersdeelnemers laag en houdt iedereen volop rekening met elkaar. 

De aangegeven routes voor fietsers zijn bovendien in een aantal gevallen niet logisch en niet continu aangegeven.

De Fietsersbond vraagt de gemeente bij nieuwe grootschalige werkzaamheden rond hoofdfietsroutes vóóraf met de bond te overleggen over de toe te passen omleidingsroutes.

Categorieën

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.