Fiets kapot? Swappen maar

Fiets kapot? swappen maar

Een half jaar na de lancering van Swapfiets in Den Bosch heeft het innovatieve bedrijf nu ook een winkel geopend in de Vughterstraat. Verwacht wordt dat de groei met de komst van de winkel de komende maanden zal toenemen. Donderdag 13 december is de winkel officieel geopend door wethouder Ufuk Kâhya en Richard Burger, oprichter van Swapfiets.

Bron: Stadsblad Den Bosch / Yoerak van Voorst

Genodigden kregen bij binnenkomst een kop warme chocomel en natuurlijk een Bossche Bol aangeboden. Er was namelijk iets te vieren. Uiteraard hoort daar ook een glas champagne bij en om het helemaal feestelijk compleet te maken en misschien een tikkeltje gewaagd: blauwe ballonnen.

De swapwinkel verkoopt niets, maar biedt alleen service. Als de fiets gerepareerd moet worden kunnen abonnees dat in de winkel laten doen. Onder het genot van een bakje koffie wordt de fiets binnen 10 minuten gerepareerd. Als dat niet lukt dan wordt de fiets geswapt voor een ander exemplaar. Inderdaad Geswapt. Het woord swappen, wat letterlijk omruilen betekent, is tot op heden nog niet officieel opgenomen in het vocabulaire van de Nederlandse taal. Maar als het aan Inge Lodewijkx ligt, komt daar verandering in. De swapfiets moet een begrip worden als het gaat om flexibele mobiliteit. Dat zegt ook wethouder Ufuk Kâhya. “Swapfiets wil echt iets toevoegen aan de stad. Het bedrijf denkt mee over het fietsbeleid”. Swapfiets is gevestigd in 21 steden. Den Bosch is 1 van de laatste steden waar het bedrijf officieel gevestigd is. Internationaal is Swapfiets inmiddels actief in België, Duitsland en Denemarken.

Kâhya heeft goed nieuws voor Swapfiets. De gemeente is druk bezig met de aanleg van fietssnelwegen, richting Zaltbommel, Eindhoven en Tilburg. De wethouder raadt het bedrijf dan ook aan om voor de lange afstanden elektrische fietsen te verhuren. De wethouder heeft zelf geen abonnement op Swapfiets, want hij heeft al een fiets. Tijdens een verblijf in het buitenland heeft Kâhya wel gebruik gemaakt van diverse fietsabonnementen voor een deelfiets. De wethouder schroomt zich niet om tussen neus en lippen door de zogenaamde Schwung app aan te prijzen. Als je die app namelijk geïnstalleerd hebt op je telefoon, dan springt het stoplicht op groen als je aan komt fietsen. Het systeem is in heel Den Bosch inmiddels breed uitgezet. Wethouder Kâhya roemt het idee van de oprichters om de fiets als dienst aan te bieden. Duurzame mobiliteit is voor de wethouder het toverwoord. Een comfortabele en betaalbare manier van reizen op een duurzame manier. Voor meer informatie: www.swapfiets.nl of brengt een bezoek aan de Vughterstraat 47 in Den Bosch.

De Swapfiets is te herkennen aan de blauwe voorband. voor € 15,- per maand krijgen klanten een kwalitatieve fiets en zorgt Swapfiets ervoor dat deze het altijd doet.

Bron: twitter.com

Categorieën