streven naar de beste fietsvoorzieningen

Onze 10 punten voor ’s-Hertogenbosch

Fietsen is gezond, goedkoop voor stad en fietser, is schoon en verbruikt geen CO2, maakt ruimte, verbetert de veiligheid en is voor arm en rijk, jong en oud. Dankzij de Fietsersbond ’s-Hertogenbosch zijn er gratis bewaakte fi etsenstallingen, mogen we overal fietsen in de binnenstad en is de van Berckelstraat na een strijd van bijna 30 jaar een fietsstraat geworden.

 

Met goede voorzieningen pakken meer mensen de fiets: naar de winkel, naar elkaar, school, het station, het werk noem maar op. De stad wordt met meer fietsers veiliger, gezonder, socialer, schoner en beter bereikbaar.

Daarom willen we de beste fietsvoorzieningen.

 1. STOP wordt het uitgangspunt: Stappen, Trappen, Openbaar vervoer, Personenwagen. Actief en duurzaam gaat vóór de auto.
 2. We willen meer geld en ruimte voor een betere fietsinfrastructuur, fietsparkeerplekken en fietspromotie. Niet alleen voor de binnenstad maar voor heel ’s-Hertogenbosch en omstreken.
 3. 30 is het nieuwe 50. Alle wegen die fietsers en auto’s delen moeten zo snel mogelijk naar 30 km. Zoals de Oude Vlijmenseweg, Rijnstraat en de Zuidwal. Alleen op wegen met vrijliggende fietspaden en veilige oversteken kunnen auto’s 50 km rijden.
  Drie netwerken voor drie soorten fietsers
 4. We willen één netwerk waarop 8 en 88 jarigen met vrijheid kunnen fietsen. Op dit netwerk kunnen kwetsbare fietsers veilig, comfortabel en met alle ruimte hun bestemming bereiken.
 5. Daarnaast willen we één fijnmazig netwerk waarmee elke fietser snel, comfortabel en veilig op elke bestemming kan komen.
 6. En tenslotte willen we één doorfiets netwerk waarmee gemakkelijk en in de voorrang grote afstanden zijn te overbruggen. Dit netwerk is goed geschikt voor elektrische fietsen.
 7. We pleiten voor meer autoluwe gebieden. De binnenstad is voor voetgangers en fietsers; het autoluwe gebied wordt hier verder uitgebreid. Bij de nieuwbouw en herinrichtingen van woonwijken is er meer ruimte voor groen, spelen en fietsen. Auto parkeren kan aan de rand.
 8. Op alle transferia kun je per auto gratis vier fietsen lenen. Hier mag best meer reclame voor worden gemaakt.
 9. We willen meer gratis gratis bewaakte fietsenstallingen; in ieder geval bij het NS station Rosmalen met Perron-3, de Bossche Stadsdelta (Verkadefabriek en De Tramkade) en het winkelcentrum De Helftheuvel.
 10. We willen bij de ingang van elke openbare bestemming en wooncomplex voldoende goed bereikbare stallingen voor de fiets.

Onze 10 punten voor ’s-Hertogenbosch

10puntenplan
pdf ⋅ 3 MB

10 puntenplan 2021

Download

Categorieën

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.