Fietsersbond neemt haar invloed op “uitvoeringsprogramma FIETS” in Den Bosch

dinsdag 25 november 2008

zeer geslaagde bijeenkomst Bossche afdeling in “de Slinger”

”s-Hertogenbosch is over een paar jaar een echte fietsstad (doorgaande routes van veilige en vrijliggende fietspaden, meer en betere fietsenstallingen)’. Aldus Bart Eigeman, de verkeerswethouder van deze stad. Dinsdagavond meldde hij de leden van de Fietsersbond wat deze maatregelen precies gaan inhouden, en hoeveel geld hij daarvoor beschikbaar stelt. E.e.a. krijgt vorm in het uitvoeringsprogramma “Fiets !”. Die kent 3 pijlers: het hoofdroute-netwerk, stallingsvoorzieningen, marketing en communicatie.

In het programma wil de Fietsersbond een belangrijke rol vervullen. De dagelijkse fietser ervaart immers wat (nog) niet goed is en wat er allemaal beter kan. Nog sterker, bouwstenen hiervoor zijn al aangereikt in de zgn. Fietsbalans-1 en -2 onderzoeken uit 2000 en 2006. Maar voor een uitvoeringsprogramma moeten we een slag dieper.

Tijdens de avond werd er na de pauze doorgediscussiëerd over vragen als:
welke knelpunten zijn er, wat houdt goed en veilig fietsbeleid concreet in, welke kwaliteitseisen stel je aan doorgaande routes, waar welke (gratis bewaakte) stallingen en wat doe je tegen fietsdiefstal. En verder houden we tijdens de uitvoering de gemeente bij de les en geven waar nodig en gewenst advies.

Categorieën

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.