Geslaagde fiets-verlichtingsactie Maurick College Vught

22 oktober 2010

Controle en reparatie samen met rijwielhandel De Tweewieler uit Vught

Vrijdag 22 oktober heeft het Maurick College in samenwerking met de Fietsersbond en Tweewieler Verschuren uit Vught een grote fietsverlichtingsactie gehouden voor alle 280 brugklassers. Driekwart van de gecontroleerde fietsen bleek over goede en veilige verlichting te beschikken. Van ongeveer 70 fietsen werd de verlichting ter plekke vakkundig gerepareerd.

Verkeersveiligheid staat hoog op de agenda van deze school. Immers, elke dag zijn de leerlingen op de fiets onderweg naar en van school en dat moet dan wel veilig gebeuren. De school draagt het predicaat BVL (Brabants Verkeersveiligheids Label) en in dat kader inventariseren de brugklassers in een “project” hun eigen fietsroute op verkeersonveilige aspecten. Het project gaat deze week van start en wordt met een presentatie afgesloten.

Maar niet alleen de route moet veilig zijn, ook de eigen fiets moet in orde zijn. En met name de fietsverlichting, want daar is helaas vaak wat mee mis. Zonder verlichting fietsen is vervelend voor andere verkeersdeelnemers. Mensen schrikken als er plotseling iemand voor ze opdoemt. Dat is niet zonder gevaar. Daarom kiest de school ervoor om samen met de Fietsersbond en Tweewieler Verschuren (Esscheweg, Vught) de fietsverlichting meteen te repareren. Met deze actie loopt de school vooruit op de aangekondigde handhavingsacties van de politie. Doet je licht het niet, dan kost dat € 35,-.

Goede fietsverlichting: “Daar kun je mee thuis komen”
Alle leerlingen van het Maurick-College kunnen op vertoon van hun schoolpas nog t/m einde van dit jaar bij Tweewieler Verschuren (Esscheweg 12A, Vught) 10% korting krijgen om de fietsverlichting weer helemaal op orde te krijgen.

De Fietsersbond weet veel over fiets verlichting. Onze tip nummer één is: monteer batterijverlichting als achterlicht. Het grote voordeel daarvan is dat er dan geen draadjes meer nodig zijn. Want iedere fietser weet dat juist die altijd kapot gaan.

Categorieën

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.