Rijk en provincie geven subsidie voor Brabantse snelfietsroutes

10 november 2010

€ 1.353.000 voor Den Bosch – Maasdonk (Geffen / Nuland) – Oss

Drie snelfietsroutes in Noord-Brabant ontvangen subsidie van het Rijk in het kader van ‘fiets filevrij’. Het gaat om de routes Oss-Maasdonk-‘s-Hertogenbosch, Eindhoven-Nuenen-Helmond en Eindhoven-Waalre-Valkenswaard.
De toezegging voor de subsidie werd gedaan tijdens het overleg dat de gedeputeerde Yves de Boer had met de minister van Infrastructuur en Milieu. In totaal wordt er aan rijksgeld € 3,614 miljoen verdeeld: € 1.353 voor Den Bosch – Oss en € 2,261 miljoen voor de routes naar Eindhoven, die onder het SRE vallen (Samenwerkingsverband Regio Eindhoven).

Gedeputeerde Mobiliteit en Infrastructuur, Yves de Boer, maakte de toezegging van de subsidies bekend tijdens het congres ‘Fiets in de Versnelling’ dat op donderdag 10 november plaats vond in het provinciehuis te ‘s-Hertogenbosch. Hij wees er ook op dat de routes ook geschikt zijn voor electrische fietsen, waardoor men een grotere afstand op de fiets kan afleggen. Yves de Boer: “Snelfietsroutes zijn zowel goed voor de bereikbaarheid als voor het milieu. Daarnaast vergroten de routes de verkeersveiligheid voor fietsers. Kortom: een verrijking van het aanbod aan fietsvoorzieningen. We hopen hiermee het fietsgebruik in Noord-Brabant verder te stimuleren.”

Naast de bijdrage van het Rijk draagt de provincie zelf € 1,8 mln bij aan deze route, de gemeentes Oss, Den Bosch en Maasdonk dragen gezamenlijk de overige kosten van bijna 9 ton bij.

Categorieën

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.