Actie voor rood asfalt Hoogstraat Sint Michielsgestel

15 juli 2008

Tegelpad biedt op langere termijn slechte kwaliteit

De Fietsersbond wil dat het fietspad tussen Sint Michielsgestel en Den Dungen langs de Hoogstraat een bovenlaag van rood asfalt krijgt, want fietsers hebben veel liever asfalt omdat ze dan veel comfortabeler kunnen fietsen. In een brief aan de Gestelse politieke partijen wijzen we erop dat asfalt wat betreft comfort en duurzaamheid meer voordelen heeft dan een tegelfietspad. Het college van Sint-Michielsgestel heeft inmiddels toch gekozen voor een tegelfietspad.
Reden hiervoor is met name een gasleiding die eronder doorloopt. “Toen tijdens een gesprek midden mei met wethouder Bert Nelissen bleek dat de gemeente de voorkeur had voor een tegelfietspad, hebben we in contacten met een aantal raadsleden duidelijk gemaakt dat wij liever asfalt zien. Maar daar hebben we geen enkele reactie op gekregen”, vertelt Dungenaar Wim van den Broek namens de Fietsersbond. Hij stelt dat asfalt beduidend minder onderhoud nodig heeft en dat de kosten van aanleg elkaar nauwelijks ontlopen. “Bovendien gaan bij tegelfietspaden de tegels uit eerder elkaar staan wat onveiligheid vergroot. Het opnieuw bestraten zorgt dan weer voor extra kosten en ongemak voor de fietsers”, aldus Van den Broek.

De uitspraak dat boven leidingen geen asfalt gelegd kan worden, noemt hij een misverstand. “Als het gaat om een smalle strook asfalt kan dat wel. Bovendien is ZOAB gas en regendoorlatend. Een goede fundering voorkomt beschadiging van asfalt door boomwortels.” rijden zonder schokken of stoten.

Categorieën

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.