Actiedag voor behoud Dommelpad in Sint Michielsgestel

24 april 2009

Fietsersbond haalt 1200 handtekeningen op

Maar liefst 1200 handtekeningen leverde de actie van de Fietsersbond Gestel/Berlicum voor behoud van het fietspad langs De Dommel in Sint- Michielsgestel gisteren op. “Een heel mooi aantal, zoveel had ik toch niet verwacht”, zegt een tevreden voorzitter Wim van den Broek van de Fietsersbond. Vanaf negen uur staan ze te posten bij het fietspad om handtekeningen in te zamelen.

Het Dommelpad moet blijven’, prijkt op een groot bord. Regelmatig stoppen fietsers om even een krabbel te zetten. Hoewel er ook aardig wat zijn die doorjassen. “Nee, geen tijd, ik moet werken”, zegt een fietsster om daarna even verderop uitgebreid te staan keuvelen. Wil Heijkants uit Gestel tekent wel. “Die handtekening is voor een goed doel. Ik fiets hier regelmatig langs, ook als we met een groep zijn. Dit is een gezellig fietspad en je kunt de drukte daar achter bij de Nieuwstraat mijden. Op die manier kun je het verkeer in het dorp ook ontlasten”, zegt Heijkants.

Van den Broek vindt het jammer dat nu blijkt dat een fietspad op deze plek niet mag omdat hier de ecologische zone De Dommel komt. Maar ik hoop dan maar dat er nog een goed alternatief te vinden is is zodat die fietsers straks niet tussen geparkeerde auto’s door moeten laveren. Misschien via een vrijliggend fietspad achter het oude gemeentehuis om”, oppert hij.
Wethouder Ben Leenen zegde gistermiddag toe met de Fietsersbond om tafel te gaan om te bekijken hoe verkeersveiligheid voor fietsers in het nieuwe centrum het best kan worden gewaarborgd. Je moet niet alleen kijken naar wat je nu hebt, je moet ook kijken wat je ervoor terugkrijgt”, meent Leenen.

Categorieën

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.