Afdeling Den Bosch bespreekt heikele punten

22 oktober 2013

Den Bosch moet wel de Fietsstad blijven….

Hoog op de agenda: de kuising Zuiderparkweg – Pettelaarseweg. We zijn met twee leden van het wijkcomité gaan observeren:

  • Opvallend was het agressieve gedrag van veel automobilisten.
  • Een aantal aanpassingen is nodig: minder scherpe bochten in fietspaden; geverfde verkeersdruppel zorgt nu voor onveilige situatie voor fietsers.
  • Begin Zuiderparkweg richting Gestelseweg is er een smalle rode strook geverfd, maar de druppel bleef staan. Dat moet zijn een doorgetrokken streep of een blokstreep.
  • verkeer vanaf het lyceum dat op het kruispunt links de Pettelaarseweg op wil, moet voorsorteren, maar kan dan niet bij de drukknop.
  • aan de zijde van het Chinees restaurant staat de drukknop voor de fietsers verkeerd en ontbreekt een duidelijke hint dat fietsers rechtsaf de parallelweg Pettelaarseweg op moeten.
  • vanaf het Sweelinckplein de Pettelaarseweg oversteken lukt alleen na het nemen van een paar bijna haakse bochten!
  • toen om half vier de school uitging, was het erg druk en gevaarlijk bij de VRI. Advies: alle richtingen tegelijk groen voor de fietsers.
  • de voetgangerslichten staan wel erg kort op groen. Veel ouderen uit de buurt moeten nu op een smal strookje staan te wachten tussen het verkeer in!

Een heldere lijst om met de gemeente te bespreken…

Brug over Zuid-Willemsvaart in Hintham
De brug is opgeleverd, maar er is wel een aantal opmerkingen over te maken:
– te steil;
– gevaarlijke bocht ter hoogte van Harense Smid,
– bovendien ter plekke slecht verlicht.

Heetmanplein
Waarom is het fietspad op het Wilhelminaplein betegeld en niet geasfalteerd? Er liggen nu al veel tegels ongelijk. Verder is de verlichting op dit moment erg slecht, met name bij de Westwal en op Bastion.

Vlietdijk
Het commentaar van de gemeente op kritiek van een bewoner aldaar vinden wij correct.
Aanvulling: op de toeleverende Rodenborchweg rijden de auto’s veel te hard. Een drempel en een rammelstrook zou al veel oplossen.
Laatste nieuws 11 december 2013: de Vlietdijk tussen de Groote Wielen en Rosmalen gaat niet op 6 januari dicht, maar mogelijk pas over 9 maanden.
Zo besloot de gemeenteraad van Den Bosch verrassend. Over het afsluiten van het zuidelijk deel van de Vlietdijk woedt al jaren een discussie. En ook in de gemeenteraad wordt er zeer verdeeld over gedacht. Het besluit om het afsluiten van de Vlietdijk uit te stellen, heeft vooral te maken met de aanleg van het Máximakanaal.

Categorieën

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.