Dommelpad in Sint Michielsgestel moet blijven

27 februari 2009

Fietsersbond vraagt bebouwing een paar meter op te schuiven

De gemeente gaat een nieuw bestemmingsplan -in delen- maken voor het centrum van Sint-Michielsgestel. In het oude ontwerp-centrumplan was opgenomen dat de toekomstige bebouwing vlak tegen de ecologische verbindings-zone (EVZ) langs de Dommel zou komen. Zodoende was er geen plaats meer voor het Dommelpad. Dit “Dommelfietspad”, gelegen direct vanaf de brug richting de Centuurweg en Nieuwstraat v.v., zal hierdoor moeten verdwijnen.

Wij weten dat heel veel fietsers en wandelaars gebruik maken van dit pad om zo het Petrus Dondersplein te ontwijken en sneller, veiliger en aantrekkelijker de weg in en door het dorp te kunnen vervolgen.

In het nieuw te maken bestemmingsplan zou ons inziens wel rekening gehouden kunnen worden met handhaving van een fietspad langs de Dommel door de bebouwing een paar meter op te schuiven! Daarmee wordt dan ook voorkomen dat er alleen een fietsroute over de Torenstraat en het Petrus Dondersplein blijft, waarbij de fietsers steeds in conflict kunnen komen met autoverkeer in en uit het Petrus Dondersplein.

Categorieën

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.