Fietsersbond houdt in Vught fietsverlichtingsactie

21 oktober 2011

Alle brugklassers van het Maurick-College gecontroleerd en waar nodig gerepareerd

Een team van de Fietsersbond heeft in samenwerking met de fietsvakhandel “De Tweewieler” uit Vught in een ochtend alle fietsen van de brugklassers van het Maurick College gecontroleerd. Omdat deze school altijd al meer aandacht aan veilig fietsverkeer besteedt, was de verlichting bij de meeste kinderen al in orde. Toch moest bij een 50-tal kinderen de verlichting worden gerepareerd. De actie vond plaats in het kader van de nationale fietsverlichtingscampagne van de Fietsersbond en het Ministerie van Infrastructuur en Milieu. Het motto van de campagne is dit najaar: “Ik val op”.

Fietsverlichtingscampagne 2011 – Ik val op!
De campagne richt zich op het brede publiek met extra aandacht voor jonge fietsers van 13-25 jaar (middelbare scholieren en studenten). Want deze groep fietst nog te vaak zonder licht in vergelijking met andere groepen.
Fietsen met licht is prettig. Je ziet meer én je wordt door anderen gezien. Zo kom je veilig en zonder bekeuring thuis.

Lightpainting wedstrijd – Ik Val Op App en promo filmpje
Centraal in de campagne staat de lightpainting wedstrijd. Hiervoor is een speciale App voor smartphones beschikbaar. Met deze applicatie kunnen lightpaintings worden gemaakt. Dat zijn foto’s die in het donker worden gemaakt, waarbij de sluiter van de camera langer open blijft staan. Hierdoor heb je de mogelijkheid om met een bewegend lampje te tekenen of schrijven op de foto. Na het maken van de lightpainting kun je deze uploaden op de www.ikvalop.nl en kun je via Facebook en Twitter je foto delen. Op de website kan iedereen zijn stem uitbrengen op zijn favoriete lightpainting. Deelnemers met de meeste stemmen maken kans op mooie prijzen, waaronder een smartphone.
De App kan gratis worden gedownload op de valop-site, de Apple app store en Android Market.
Het “Ik Val Op! promofilmpje” kunt u hier bekijken. Tips voor de aankoop van goede fietsverlichting vindt u hier.

Controle op fietsverlichting
Tot half januari 2012 controleert de Bossche politie extra , vooral bij scholieren van het basis- en voortgezet onderwijs.
Fietsen zonder licht kost je € 40,=, maar daar staat tegenover dat goede verlichting wordt beloond met een kleine attentie.

De Fietsersbond 21 oktober in actie op het Maurick College.

Categorieën

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.