Fietstunnel bij kruising N329-Berghemseweg in Oss

18 augustus 2011

Aannemer kan in oktober met de aanleg starten

In een voorlopige uitspraak heeft de Raad van State het bestemmingsplan N329-Oss in stand gelaten. De Raad stelt dat de door omwonenden voorgestelde alternatieven te duur of niet goed haalbaar zijn. Verder is de verkeersveiligheid voldoende gewaarborgd door een aantal verkeersmaatregelen die de gemeente Oss wil nemen.

Met het plan willen de gemeente en de provincie Noord-Brabant een betere verkeersdoorstroming en bereikbaarheid van de omliggende wijken bereiken. Omwonenden van de kruising N329-Berghemseweg snappen niet waarom de gemeente niet heeft gekozen voor een tunnel voor ál het verkeer. Behalve fietspad zou dan ook het goederenspoorlijntje ondertunneld zijn.
De Raad van State stelt dat de gemeente ook naar de alternatieven van de bewoners heeft gekeken. Maar de aanleg van een ongelijkvloerse kruising is gewoon veel duurder dan een gelijkvloerse autoverkeerskruising en een fietstunnel. Een complete tunnel is (afhankelijk van de alternatieven) 4,9 tot 13,5 miljoen euro duurder. De aannemer kan nu in oktober met de aanleg van de fietstunnel beginnen. aadsfracties om het College hierover aan de tand te voelen.

Categorieën

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.