Geslaagde fietsverlichtingsactie Selissenwal in Boxtel

9 november 2013

Fietsersbond maakt samen met VVN werk van goede verlichting

De hoek Baanderheerenweg/van Beekstraat bleek met de gure zuidwesten wind geen goede plek. Besloten werd aan het plein aan de van Beekstraat te gaan staan. Op de hoek werd een bord met de tekst tekst “ACTIE LICHT OM DE HOEK” geplaatst, met een Fietsersbond vlag om de paal.
Om 11.00u ging de actie, nog net in de ochtendzon, van start met 6 vrijwilligers. Er stonden al enkele fietsers te wachten op reparatie aan de verlichting.


De verlichting van de fiets van dit meisje was in orde maar de dynamo was afgezakt

Ontwerp-foutje ?
Ze kon de dynamo zelf op het achterwiel niet aanzetten omdat de drukkracht die nodig was om de dynamo tegen het wiel te klikken voor haar te zwaar was. Ze moet telkens aan haar moeder vragen de dynamo aan te zetten. Ontwerpers zouden bij een dergelijke maat kinderfiets toch beter moeten weten! Iets voor de testkees van de fietsersbond?

De wethouder
Wethouder Willy van de Langenberg was om 12.00u present met fiets. Het achterlicht was niet in orde maar hij had een ledlampje onder zijn zadel gemonteerd. Op zijn verzoek werd de reflector achter door een reflector met ingebouwde led vervangen. Nu heeft ie dus drie werkende achterlichten en kan hij de winter gezien worden. Voor zijn kleinkinderen ontving hij de mooie gele stickers met het handje.

Productie draaien
Tussen 11 en 13.00 uur werden zo’n 150 fietsen nagekeken. Veel 50+ maar ook gezinnen met jonge kinderen. Om 15.00 uur waren er nog steeds bezoekers met slechte fietsverlichting zodat we nog een half uur zijn doorgegaan. Toen hadden we ruim 200 fietsen nagekeken. In vergelijking met andere jaren bleek de led verlichting met batterijen vaak niet in orde. Een aantal keren moest de lamp compleet vervangen omdat de printplaat met led defect was. Achter € 7,50 en voor € 15,99 is toch wel pittig geprijsd.
We kijken terug naar een geslaagde reparatie actie fietsverlichting bij droog weer in Selissenwal. De stickers met het handje van VVN bleken een groot succes zowel bij ouders als bij de kinderen.

Categorieën

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.