Goede aansluiting nodig bij nieuw fietspad zuidzijde Zuid-Willemsvaart

8 feb. 2013

Zienswijze PIP N279 Noord ingediend

Goede aansluitingen gevraagd voor nieuw fietspad zuidzijde Zuid-Willemsvaart

Zienswijze op Ontwerp Provinciaal inpassingsplan “N279 Noord ‘s-Hertogenbosch-Veghel”

De Fietsersbond verstuurde 8 februari haar zienswijze op het Ontwerp Provinciaal inpassingsplan PIP) “N279 Noord ‘s-Hertogenbosch-Veghel” en het daarbij behorende Milieueffectrapport.

De Fietsersbond is blij met het fietspad aan de zuidwestzijde van de Zuid-Willemsvaart. Zoals eerder aangegeven denken wij dat een doorgaande fietsverbinding aan die zijde van het kanaal slim is. Niet alleen als veilig en aangenaam alternatief voor de fietsverbinding aan de noordzijde, maar ook als zelfstandige hoofdfietsroute tussen ‘s-Hertogenbosch en Veghel. Helaas laat de tekst nog ruimte voor interpretatie. Het gaat niet alleen om het doortrekken van de fietsroute vanaf de sluis Schijndel tot de Voltaweg in Veghel, maar ook verbetering van het fietspad tussen Den Bosch en de sluis Schijndel. We zijn blij met de fietsbrug over de Zuid-Willemsvaart in het verlengde van de Runweg uit Berlicum. maar dan pleiten we voor 3 aansluitingen aan de overzijde van het kanaal: naast de afrit in de richting Den Bosch graag ook afritten in de richting naar Schijndel-Veghel en rechtdoor richting Den Dungen en Sint-Michielsgestel. Dat verhoogt de waarde van de verbinding enorm.

Meer afritten
we willen ook meer afritten voor de andere dwarsverbindingen over het kanaal naar het fietspad aan de zuidwestzijde, bij de bruggen bij Middelrode en Heeswijk, dus zowel een afrit in noordelijke als in zuidelijke richting.

Verder pleiten we ervoor om met dit fietspad aan de zuidzijde van de Zuid-Willemsvaart te starten. Er is dan voor de fietser weinig overlast als de N279 zelf wordt aangepakt. En het is ook een veilige verbinding.

Categorieën

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.