“ik wil je zien” show op Markt Den Bosch

8 november 2012

Fietsverlichtingscampagne Fietsersbond

Op 8 november voerde de Fietsersbond op de Bossche Markt actie met het fietsverlichtingsevenement van de campagne ik wil je zien. Op de Markt spotte een verlichte hoogwerker onverlichte fietsers. Ook was LightQueen Marije aanwezig, gekleed in een jurk van 300 fietslampjes. Bezoekers konden hun fietsverlichting gratis laten repareren (excl. materiaal) met hulp van Fietswereld Johan Koolen (Hinthamereinde 1).

Doelgroep jonge fietsers
Met deze campagne wil de Fietsersbond vooral jongere fietsers van 13 – 25 jaar bereiken. In 2011 reed 62 % van alle fietsers met licht. Van de jongeren, die het meest in het donker fietsen, reed slechts 54% met licht. De Fietsersbond wil jongeren prikkelen om verlicht te fietsen.
Op de website www.ikwiljezien.nl is veel informatie te vinden. Daar staat ook het campagnefilmpje dat op 8 november om 19.00 uur eenmalig live wordt uitgevoerd op de Markt in Den Bosch. Via een speciaal ontwikkelde app facebook.com/ikwiljezien.nl kun je eigen ik wil je zien boodschappen doorsturen en prijzen winnen. Uiteraard veel fietsverlichting, maar ook bioscoopbonnen en een VANMOOF fiets.

Foto: Jan Bijlsma

Categorieën

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.