Nieuwe fiets-bewegwijzering Den Bosch opgeleverd

5 februari 2013

Maar liefst 888 borden geplaatst

Dwalen in de stad voorbij
Medewerkers van Agmi Signsdirect uit Leeuwarden plaatsten de afgelopen weken op ongeveer 130 plaatsen in totaal 888 nieuwe bordjes die de fietser de weg moeten wijzen. Zoals op de rotonde Aartshertogenlaan en Rompertsebaan.

Foto: Sandra Peerenboom

Fietsvriendelijk
Volgens de gemeente past het verbeteren van de bewegwijzering bij het verder fietsvriendelijk maken van de stad. Daartoe is al een hele reeks maatregelen genomen. En daar hoort ook nieuwe bewegwijzering bij; geplaatst langs de verschillende fietsroutes en knooppunten in de stad, bij het centraal station en bij de gratis fietsenstallingen. Binnen de gemeentegrenzen was volgens de gemeente maar op een beperkt aantal plaatsen bewegwijzering aanwezig. De gehanteerde systematiek bij de bewegwijzering is als volgt: de dichtstbijzijnde plaats (in kilometers) staat bovenaan, daarna volgende in oplopende kilometers de andere plaatsen.

Wat wel en wat niet
Op de nieuwe borden zijn maar liefst 36 dorpen, steden en kernen in de omgeving vermeld, waar de fietser naar op weg kan gaan. Ook naar bestemmingen in de stad zelf wordt verwezen, zoals bijvoorbeeld de Brabanthallen, de verschillende fietsenstallingen, de NS-stations in Den Bosch en Rosmalen, het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Ze verwijzen niet extra naar musea; daar is op zich al voldoende duidelijke bewegwijzering voor, vindt de gemeente.

Het plan voor de fietsbewegwijzering is in overleg met de lokale afdeling van de Fietsersbond tot stand gekomen.
Het geheel kostte ruim 170.000 euro en werd mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de provincie Noord-Brabant, die eenderde van de kosten betaalt.

Wat kan (nog) beter?
Allereerst gaat de gemeente samen met de aannemer foute bordjes veranderen en spellingfouten opsporen.
Als je fouten tegenkomt dan deze graag mailen naar r.vanzwieten@s-hertogenbosch met vermelding van Fietsersbond.
Bv. naar het westen worden op 2 plaatsen de routes richting Vlijmen en Waalwijk uit elkaar gehaald, dat lijkt een vergissing en vlak voor het Kruiskamppad ontbreekt een bord. Bijzonder is dat we richting centrum om het centrum heen worden geleid, behalve bij de Visstraat. Verder ontbreekt in het centrum van Rosmalen een arm.

Maar al met al is deze nieuwe bewegwijzering natuurlijk een grote verbetering !

Categorieën

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.