Rotonde en hellingen kruising Taalstraat – Postweg in Vught aangepakt

9 oktober 2012

Beide gemeentes verbeteren veiligheid en comfort op hoofdroute Den Bosch – Vught

Op 25 maart 2011 stuurde de Fietsersbond het resultaat van een fietsers-enquête over de rotonde Bosscheweg-Vughterweg-Postweg naar de gemeentes Vught en ‘s-Hertogenbosch. Aanleiding was de onveiligheid op de rotonde en de steile hellingbanen. Uit de reacties van burgers en de Fietsersbond blijkt dat de hellingen van en naar de rotonde als te steil ervaren worden. Met name de helling richting ‘s-Hertogenbosch wordt veelvuldig genoemd.

Maatregelen
In de afgelopen periode is er een aantal keer overleg geweest op zowel bestuurlijk als ambtelijk niveau. De gemeentes hebben daarna bureau Akertech BV en Exante BV opdracht gegeven onderzoek naar mogelijke maatregelen te doen. Kleine maatregelen zijn het plaatsen van gele attentieborden, het aanbrengen van markering en het verbeteren van de verlichting.
De aanleg van busvriendelijke drempels bleek echter te duur en er wordt verder gezocht naar andere passende maatregelen zoals op 1 oktober jl. afgesproken.

Ons voorstel voor een structurele oplossing (ongelijkvloerse kruising tussen auto en fiets) is onhaalbaar gebleken.

Hellingen
De hellingen voldoen niet aan de richtlijn. Daar is iedereen het over eens. Aan Bossche zijde luidde het advies van Akertech BV: “Het comfort voor de fietsers wordt niet al te nadelig beïnvloed zodat aanpassing niet noodzakelijk is”. De gemeente heeft ervoor gekozen dit dan ook niet te doen; aan de Vughtse kant zal de helling wel worden aangepakt: het steile deel van de helling (8 %) wordt afgevlakt en de bocht ter hoogte van de zijweg van de Bosscheweg wordt vloeiender gemaakt.

Categorieën

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.