Schouwronde in Boxtel

25 juni 2011

Nog veel te doen voor Boxtel Bicycle


Europalaan, Boxtel, fietser als remmend vlees direct na het uitbuigen

De Boxtelse gemeenteraadsleden trotseerden zaterdag de stromende regen en namen deel aan de fietstocht van de Boxtelse Fietsersbond-afdeling. De groep ging langs diverse knelpunten in Boxtel. Tijdens de 2 uur durende tocht kwamen diverse veelbesproken locaties aan bod.
De groep startte bij de kiosk in Liempde en fietste via de wijk Oost naar het centrum. Ook werd een bezoek gebracht aan Ladonk en de dubbele spoorwegovergang Tongersestraat. De excursie werd afgesloten bij café De Adelaar waar uitgebreid werd nagepraat. Zo werd gepraat over de Europalaan, volgens Pierre van den Oord een gevaarlijke weg vanwege de wegversmallingen en de vele straten van rechts. Een goede oplossing hiervoor bedenken is nog best lastig en een uitdaging voor de verkeersambtenaren.
Ook de dubbele spoorweg-overgang kwam aan bod. De problemen ontstaan hier door het drukke autoverkeer. Dat maakt fietsers erg kwetsbaar, vindt Pierre. Vooral tijdens de spitsuren moeten fietsers slalommen tussen de vele wachtende auto’s door. Met name voor kinderen onveilig. Een fietstunnel zou hier uitkomst bieden !

Schijndelseweg
De rotonde Oosteind bij de Schijndelseweg is de laatste tijd vaak in opspraak geweest. Er zijn veel aanrijdingen, ook afgelopen woendag nog. Bewoners ter plaatse vertelden dat het vrijwel iedere week wel een keer raak is.
Het risico bij deze rotonde komt volgens ons door de tweerichtingsweg. Fietsers kunnen zowel van links en rechts komen. Automobilisten zijn hier niet op verdacht, zeker niet als ze de verkeerssituatie niet kennen. De bewegwijzering is onduidelijk en daar kan de gemeente Boxtel nog veel winst behalen.

Boxtel Bicycle
We hebben alle fracties de bijlage “Schouwronde FB met de politiek …” toegezonden.
De fietstocht bleek een mooie gelegenheid de nota Boxtel Bicycle bij de politiek onder de aandacht te brengen.
We vrezen dat de jaarlijkse begroting van 375.000 Euro voor fietsinfra die via een amendement aan het college werd opgedrongen, in deze zittingsperiode niet gehaald gaat worden. Niet op de minste plaats door de terughoudendheid van de verantwoordelijke wethouder. Wat wel een opening biedt zijn de ad hoc zaken als aanpak onveilige situaties zoals de nieuw aangelegde Schijndelseweg (ontsluitingsweg).
Er loopt ook een aantal projecten waarbij flankerende maatregelen (voor het langzaam verkeer) met een extra investering beter uit de bus kunnen komen.
Kortom door de schouwronde staan we beter in de picture bij de politiek.

Categorieën

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.