Zorgen Fietsersbond over spoorplannen Vught

VUGHT – De Fietsersbond maakt zich zorgen over de risico’s voor fietsers die het Programma Hoog-frequent Spoorvervoer (PHS) met zich meebrengt. Vanwege de toename van het aantal treinen moet het spoor in Vught worden uitgebreid.

Bron: Brabants Dagblad

De Fietsersbond stelt dat in de spoorplannen de wachttijden en risico’s op aanrijdingen tussen spoor- en wegverkeer in Vught nog onvoldoende in kaart zijn gebracht. „Het aantal motorvoertuigen dat een overweg oversteekt is wel geteld, het aantal fietsers niet. Het Rijk heeft ook geen apart hoofdstuk gewijd aan de risico’s voor fietsers. Dit zou wel moeten”, verklaart Reijnoud de Haan van de Fietsersbond.

Ook de Fietsersbond concludeert dat verdiepte ligging van het spoor tot voorbij Klein Brabant de beste mogelijkheden voor Vught én voor de fietsers biedt. Maar het is volgens De Haan de vraag of het Rijk alle argumenten en gegevens die pleiten voor een volledig verdiepte ligging van het spoor in Vught op tafel legt.

De Fietsersbond maakt zich vooral zorgen over de onveiligheid op de spoorwegovergangen Esschestraat en Helvoirtseweg. Deze overgangen zijn volgens de bond behalve voor fietsers ook belangrijk voor wandelaars.

Categorieën

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.