Eindelijk asfalt voor fietsers op Taalstraat Vught

De Taalstraat is voor de Vughtse fietser de belangrijkste verbinding met ’s-Hertogenbosch. Zoals bekend zijn er nu problemen: smalle en hobbelige tegelpaden en op een deel is er met een veel te smalle fietsstrook helemaal geen afscherming van de auto’s. De kruising naar de Paardensteeg is gevaarlijk, evenals die naar de Smalle Taalstraat / Helvoirtseweg.

De afgelopen maanden heeft de Fietsersbond enige malen overleg gepleegd met de gemeente over de geplande reconstructie die vanaf maart 2015 wordt uitgevoerd.
De Fietsersbond heeft gepleit voor een fietspad aan beide zijden van de weg dat geasfalteerd en voldoende breed is. Voor het deel tussen Loonse Baan en het viaduct is vooruitgang gepland: asfalt en verbreding van 1,65 naar 2.00 meter. Hiermee gaat een lang gekoesterde wens van veel fietsers in vervulling.

Voor het deel tussen de Helvoirtseweg en het viaduct zijn de karakteristieke bomen “heilig verklaard” en is er volgens de gemeente geen ruimte voor aparte fietspaden. De fietsstroken worden hier tenminste 1,50 meter.
 
We hebben ook om extra plateaus met effectieve snelheidsremmers gevraagd op de kruising Taalstraat- Helvoirtseweg. Deze komt er helaas niet omdat zo’n plateau trillingen zou veroorzaken aan de aanliggende huizen. Op de kruising met de Paardensteeg komt halverwege een geleider zodat fietsers daar eventueel kunnen stoppen en in twee stappen te kunnen oversteken.

De gemeente wil de voorsorteervakken voor auto’s op de kruising met De Heun / Loonse Baan weghalen. Dit waardeert de Fietsersbond. Wel heeft de Fietsersbond gevraagd om veilig en snel linksaf te kunnen slaan in alle richtingen zonder extra wachttijden en haakse bochten. De gemeente werkt het ontwerp van de kruising nog verder uit.

Categorieën

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.