Informatieavonden Verkenning N65 Vught-Haaren

Gemeenten Vught en Haaren, provincie Noord-Brabant en het ministerie van Infrastructuur en Milieu organiseren op dinsdag 25 (Vught) en woensdag 26 november (Haaren) informatieavonden over de Verkenning N65 Vught-Haaren. Tijdens deze avonden praten de partijen belangstellenden in hoofdlijnen bij over de voortgang en planning van de verkenning. Het ministerie, de provincie Noord-Brabant en de gemeenten Vught, Haaren en ’s-Hertogenbosch onderzoeken momenteel welke aanpassingen benodigd zijn aan de N65 traject Vught-Haaren. Het primaire doel is het verbeteren van de leefbaarheid. Iedereen is van harte welkom.

Informatieavonden
Belangstellenden uit Vught zijn dinsdag 25 november van harte welkom in Hotel Van der Valk, Bosscheweg 2 in Vught. Voor de inwoners van de gemeente Haaren wordt er op woensdag 26 november een informatieavond georganiseerd in Brasserie De Bolle Keizer, Lindelaan 58 in Helvoirt. De inloop van beide avonden is vanaf 19.00 uur; het programma start om 19.30 uur.

De avonden bestaan uit een plenair deel en een informatiemarkt. Onderwerpen als, het proces van de verkenning, de resultaten van fase 1 en kansrijke alternatieven in fase 2 komen aan bod. Ook wordt stilgestaan bij de planning van het project; momenteel worden de plannen gemaakt, maar de daadwerkelijke realisatie staat gepland vanaf 2021.  Er is gelegenheid tot het stellen van vragen.

Situatie Vught
In de eerste fase van de verkenning zijn de kansrijke alternatieven voor de kern Vught bepaald.  De kansrijke alternatieven gaan uit van verdiepte ligging van het spoor in Vught, hebben altijd een ongelijkvloerse aansluiting bij de Boslaan, een ongelijkvloerse aansluiting of kruising bij de Helvoirtseweg en een ongelijkvloerse passage voor langzaam verkeer bij de Martinilaan.

Situatie Haaren/Helvoirt
In Helvoirt worden een ongelijkvloerse fietspassage, parallelwegen en een ecopassage onderzocht. Uit de verkeersanalyse blijkt dat ter hoogte van het kruispunt Torenstraat-Molenstraat-N65 de maximale verkeerscapaciteit in beeld komt. Door het Meerjarenprogramma Geluid moet de Rijksoverheid mogelijk geluidwerende maatregelen treffen. Voor een goede oplossing is een integrale benadering ter hoogte van het kruispunt noodzakelijk. In de volgende fase worden daarom -naast de genoemde maatregelen- twee extra opties onderzocht. Dit betreft het optimaliseren van het gelijkvloerse kruispunt en het ongelijkvloers maken van het kruispunt Torenstraat-Molenstraat N65.

Verkenning N65 Vught-Haaren
De N65 tussen Tilburg en Den Bosch is een rijksweg met veel verkeer die diverse woongebieden doorkruist. Daarom doen het Rijk, provincie Noord-Brabant en de gemeenten Vught, Haaren en ‘s-Hertogenbosch momenteel een verkenning van de N65 Vught-Haaren. De verkenning heeft als primair doel het verbeteren van de leefbaarheid. Voor maatregelen aan de N65 is 100 miljoen euro (incl. btw) beschikbaar. De Verkenning is gestart met de ondertekening van de startbeslissing van de MIRT Verkenning N65 Vught-Haaren op 16 mei 2013.

Categorieën

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.