Fietsersbond Vught vraagt asfaltering fietsroutes en fietsbewegwijzering

Uitvoeringsprogramma MOR 2015 en later

De Fietsersbond heeft op 2 oktober aan de gemeente suggesties gedaan voor het onderhoudsprogramma [MOR] in de jaren 2015 – 2018. Opnieuw hebben we gevraagd om asfaltering van een aantal fietsroutes, zoals het tegelpad langs de Pepereind in Cromvoirt.  Bij het verzoek om asfaltering hebben we accent gelegd op de ‘ontbrekende schakels’ in de hoofdroute Den Bosch – Vught- Centrum – Vught – Zuid. Hiermee bedoelen we de onderdelen die nog onvoldoende kwaliteit hebben. Zo wordt komend voorjaar de Taalstraat opnieuw ingericht.

In de planning voor het komend jaar zit ook de herinrichting van het deel van de Elisabethstraat tussen Vlasmeersestraat en Secr. Van Rooystraat: de Fietsersbond vraagt daar fietsstroken van asfalt. Ook hebben we onder andere de asfaltering van de parallelroute Essscheweg ten zuiden van de Wolfskamerweg genoemd.

De gemeente ’s-Hertogenbosch heeft 2 jaar geleden een systeem van fietsbewegwijzering ingevoerd; we zien graag dat Vught hierop aansluit. Zoals ieder jaar hebben we een snelle aanpak van de rotonde Martinilaan – Esscheweg bepleit en het van het fietspad Esschebaan afhalen van de auto’s gevraagd. De Honderdmorgensedijk moet na inrichting van de hoogwaterberging weer te gebruiken zijn voor fietsers.

NB: bij andere contacten met de gemeente hebben we ons geschaard achter een plan om een fietspad langs de gevaarlijke Deutersestraat aan te leggen.

Categorieën

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.