Onderscheiding voor Vughtenaar Reijnoud de Haan tijdens afscheid van Fietsersbond

Vughtenaar Reijnoud de Haan is afgelopen zaterdag benoemd tot Lid van Verdienste van de Landelijke Fietsersbond. Hij kreeg de onderscheiding uit handen van Saskia Kluit, de landelijk directeur van de Fietsersbond. De Haan nam zaterdag na 30 jaar afscheid van de Fietsersbond Vught.

Bron: Brabants Dagblad Foto: Sandra Peerenboom

“Hij heeft zich met veel enthousiasme ingezet voor de verbetering van de positie van fietsers in en om Vught”, aldus Jan-Willem Hommes van de Fietsersbond afdeling Vught die lang met hem samenwerkte.

Spoorwegovergang

In februari verhuist De Haan naar Egmond aan Zee. Een van zijn meest aansprekende successen is volgens Hommes het openhouden van de spoorwegovergang Cromvoirtsepad. Vught wilde de spoorwegovergang sluiten maar zag hier onder druk van een rechtszaak die de Fietsersbond tegen de afsluiting aangespannen had van af.

Afscheid

Wethouder Fons Potters en Saskia Kluit (landelijk directeur van de Fietsersbond) hielden zaterdag een toespraak en bedankte De Haan voor zijn inzet voor het fietsklimaat in Vught.

Ook werd nog even stilgestaan bij actuele ontwikkelingen zoals de gevolgen voor fietsers van de plannen voor N65 en spoor. Potters overhandigde De Haan een straatnaambord met daarop ‘Cromvoirtsepad’.

Categorieën

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.