‘Fietser telt niet mee in Sint-Michielsgestel’

Het fietsplatform in Sint-Michielsgestel werkt niet. De Gestelse Fietsersbond heeft haar deelname aan dit overleg met de gemeente opgeschort; ouderenvereniging Bres is er enkele maanden geleden al uitgestapt.

“Niet iedereen heeft trek in een beetje keuvelen en suggesties doen. De gemeente heeft totaal geen fietsbeleid”, zo motiveert voorzitter Rinus van der Heijden de stap van de Fietsersbond. In het platform namen destijds ook het onderwijs, Veilig Verkeer Nederland, Wielerclub Vlug Trug en ouderenvereniging Bres zitting.

Van der Heijden twijfelt aan de inzet van het Gestelse college van burgemeester en wethouders als het gaat om fietsers en goede, nieuwe verbindingen voor hen. Duidelijk twistpunt is de nieuwe aansluiting tussen Berlicum en Den Dungen, die moet komen bij de nog te bouwen Runwegbrug. 

Herman Schunselaar van seniorenvereniging Bres kijkt evenmin met genoegen terug op het fietsplatform. “Er was geen visie en weinig geld. Toch zijn er ook goede dingen gedaan. Zo staan er nu minder houten paaltjes langs de fietspaden en zijn die ook beter zichtbaar”, zegt hij. Reagerend op de kritiek stelt wethouder Alexander van den Dungen dat de gemeenteraad het budget voor fietsbeleid heeft wegbezuinigd.

Categorieën

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.