Fiets-Telweek van 19 t/m 25 september 2016

Dit jaar organiseren diverse overheden waaronder de provincie Noord-Brabant en de Fietsersbond weer een fiets-telweek. Het is de bedoeling dat zoveel mogelijk fietsers de app gebruiken, waarmee fietsbeleidsmakers de beschikking krijgen over betere fietsdata. De app maakt daartoe gebruik van gps en je netwerk om de locatie en route van de fietsers te volgen.

Gemeten wordt de begin en eindtijd van een trip, het begin en eindpunt van de route en de gebruikte wegen, je snelheid en het gebruikte vervoermiddel. De data wordt anoniem vastgelegd door 200 meter van het begin en eindpunt af te knippen.

Ten opzichte van vorig jaar krijg je meer feedback. Je kunt zien hoeveel er in de omgeving wordt gefietst door de deelnemers en op welke plaats je staat. De resultaten worden gedeeltelijk als open data beschikbaar gesteld. Voor de deelnemende overheden is meer gedetailleerde data beschikbaar.

Om meedoen aantrekkelijk te maken, wordt onder de deelnemers een aantal fietsen verloot. Omdat scholieren vorig jaar ondervertegenwoordigd waren, wordt als extra lokkertje speciale prijzen voor schoolklassen uitgeloofd. Meer info op fietstelweek.nl

In Brabant zijn er inmiddels 1700 deelnemers maar dat aantal moet natuurlijk fors omhoog.

Fiets Telweek 2016: op naar de 75.000 deelnemers
De doelstelling voor 2016 is 75.000 downloads van de app, om zo nog meer fietsdata en inzicht te krijgen. In Nederland werd de app in 2015 zo’n 50.000 keer gedownload. In totaal zijn zo 377.321 fietstrips vastgelegd, goed voor 1,2 miljoen km. De gemiddelde triplengte kwam uit op 5,56 km.

Categorieën

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.