Opening Zangfietspad van Den Bosch naar Rosmalen

zangnoten

Een fietspad waar je ongegeneerd zonder schaamte ongehinderd kunt zingen. Dat is het idee achter het Zangfietspad. In 2013 lanceerde de Utrechtse kunstenares Mapije de Wit dit fenomeen en inmiddels zijn we toe aan de achtste locatie in Nederland waar gezongen mag worden tijdens het fietsen.

Op zondag 25 september wordt het Zangfietspad officieel geopend door wethouders Huib van Olden en Jos van Son. Het traject ligt op een bestaand fietspad: het Bevrijdingspad, verlengd met aan de Bossche kant de Stadionlaan en aan de Rosmalense kant De Hoef. Belangstellenden zijn van harte welkom om bij de opening aanwezig te zijn. Deze vindt plaats vanaf 10.00 uur op het parkeerterrein van Zorgcentrum De Annenborch in Rosmalen. Fietsend en zingend, samen met de leden van Duketown Ladies, wordt het Zangfietspad ingewijd. Dweilorkest Bende-Gek zorgt voor de muzikale omlijsting.

Het Bevrijdingspad
Tryntsje van Vessem (63) bestuurslid van Barbershopkoor Duketown Ladies klopte begin dit jaar aan bij de gemeente met het plan voor een zangfietspad. De gemeente vond het een goed idee en na intensieve voorbereiding is het Zangfietspad nu een feit: het Bevrijdingspad. Over dit pad liep het 53e Welsh Regiment in oktober 1944 bij de bevrijding van ’s-Hertogenbosch. Om van Rosmalen tot station Oost voluit te kunnen zingen, maken ook de Stadionlaan en De Hoef deel uit van het Zangfietspad.

Barbershopkoor Duketown Ladies
Ruim 20 leden telt het in 2009 opgerichte Barbershopkoor Duketown Ladies. Een enthousiaste club ladies, die 4-stemmig en a capella zingt. Samen met de wethouders zullen zij het Zangfietspad zingend en fietsend openen.

Den Bosch Goes a Capella
Het Zangfietspad wordt geopend op zondag 25 september. In Perron 3 vindt dan Den Bosch goes a capella plaats, een landelijk korenfestival met tal van optredens, masterclasses en workshops. Het evenement wordt officieel geopend rond 10.45 uur door wethouder Huib van Olden, aansluitend na het openen van het Zangfietspad. In Perron 3 wordt een deel van de “March of the men of Harlech” gezongen, de mars die het 53e Welsh Regiment zong, toen ze in oktober 1944 over het Bevrijdingspad van Rosmalen naar Den Bosch marcheerde.

datum: zondag 25 september 2016
tijd: vanaf 10.00 uur
locatie: parkeerplaats De Annenborch in Rosmalen

Categorieën

2 responses to “Opening Zangfietspad van Den Bosch naar Rosmalen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.