Openbare avond over Den Bosch Fietsstad 2021

Aan de leden van de Fietsersbond in de gemeenten ’s-Hertogenbosch en Vught.

Wanneer:  woensdagavond 23 november 2016
Waar:  in de Clubzaal van de Verkadefabriek, Boschdijkstraat 45 in Den Bosch.

Aanvang: 20.00 uur

Met Fietsersbonddirecteur Saskia Kluit, wethouder verkeer Jos van Son, fietsersbondlid Peter van Doremalen en fietsdeskundige Mark Wagenbuur

De fiets is in de hele wereld aan een opmars bezig. Hij is ontdekt als hét middel om steden beter bereikbaar, leefbaarder, veiliger, schoner, socialer, gezonder, en economisch vitaler te maken. ‘s-Hertogenbosch was in 2011 Fietsstad van het jaar. Sinds die tijd zijn de plannen ten gunste van de fiets uitgevoerd. Maar wat gebeurt er nu verder? En wat is er nodig om de ambitie van de wethouder waar te maken om in 2021 weer fietsstad van het jaar te worden? Op 23 november organiseert de Bossche afdeling  over de deze vraag een openbare avond geleid door Saskia Kluit, de inspirerende directeur van de Fietsersbond.

Zowel Jos van Son, de Bossche wethouder verkeer, als Peter van Doremalen van afdeling ’s-Hertogenbosch zullen hun plannen uiteenzetten. Mark Wagenbuur zal zijn visie geven en op de plannen reageren. Hij is onafhankelijk fietsdeskundige, woont in Den Bosch en is onder meer schrijver van de website Bicycledutch.

Het doel van de avond is om met zo veel mogelijke Bosschenaren en Vughtenaren te praten over de toekomst van de fiets in Den Bosch.  Wat is de agenda van de gemeente voor de fiets in haar nieuwe mobiliteitsbeleid, wat is de agenda van de Fietsersbond en wat zouden politieke partijen in hun nieuwe verkiezingsprogramma kunnen schrijven.De Fietsersbond heeft in de gemeente ’s-Hertogenbosch 300 leden – landelijk zijn dat er 35.000.Op 23 november gaat om 19.30 de zaal open . We begroeten u graag met een drankje.

https://www.periscope.tv/denboschfietst

Categorieën

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.