Inhijsen fietsbrug over Zuid-Willemsvaart bij Berlicum

Op dinsdag 15 november 2016 wordt ter hoogte van Berlicum een nieuwe fietsbrug over de Zuid-Willemsvaart ingehesen door twee hijskranen.

Door deze fietsbrug over de Zuid-Willemsvaart ontstaat een directe verbinding van Berlicum naar ’s-Hertogenbosch en Veghel. Fietsers kunnen vanaf medio december over de nieuwe brug, op het moment dat alle toe- en afritten van de ovatonde bij Berlicum open zijn voor verkeer.

De fietsbrug bestaat uit twee delen en wordt via het water aangevoerd. De fietsbrugdelen zijn beide 5,10 meter breed en 5,30 meter hoog. Het korte deel heeft een lengte van circa 33 meter en het lange deel heeft een lengte van circa 58 meter. De aannemer Combinatie de Vaart zal op 15 november een time-lapse filmpje van het inhijsen van de brugdelen maken en dit verspreiden via de facebookpagina ‘werken aan N279noord’.

De planning met betrekking tot het inhijsen van de brugdelen is (onder voorbehoud):
Montage lang brugdeel over Zuid-Willemsvaart: 09:00 – 11:00 uur
Montage kort brugdeel over plas-draszone: 13:00 – 15:00 uur

Omleiding fietsverkeer
Op 15 november is doorgaand fietsverkeer tussen ’s-Hertogenbosch en Veghel gestremd. Fietsers worden omgeleid via Poeldonk, Hooidonk, Hooidonksestraat, Beemdweg en Hoek.

Categorieën

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.