FietsVerzamelBeurs in Berlicum op 9 april 2017

Sinds 2011 organiseert Bikes to Remember in Berlicum de FietsenVerzamelBeurs. Een beurs waar de fietshistorie tot leven komt. De beurs wordt tweemaal per jaar gehouden. Sinds de 10e editie wordt er ook een online veiling gehouden.

Bikes to Remember is gevestigd in de Hinthamerstraat in Den Bosch, waar Simon van Erp in zijn winkel fietsen restaureert, bouwt en repareert. Hoewel veel van zijn klanten liefhebber zijn van oude en antieke fietsen, repareert hij ook moderne fietsen.

Het idee van de Fietsenverzamelbeurs is een wereld rond 1910 waar de fiets de hoofdrol heeft. Al binnenkomend waant men zich meteen terug in de tijd. Zie het als een stadje waar oude ambachten de dienst uitmaken met doorlopende tentoonstelling van wisselende collectie van Nederlandse verzamelaars.

Langs de wand een reeks oude ambachten, een filmzaal oude stijl waar wisselende voorstellingen vertoond worden. Geheel gewijd aan de fiets. Uiteraard mag een fietsrestaurant/bar anno 1910 niet ontbreken in het geheel. Ook het personeel op de beurs is in dezelfde stijl gekleed. Bezoekers kunnen hun fiets in de bewaakte fietsenstalling kwijt.

Naast de hal waar de beurs zich bevindt, zal een ruimte komen voor een werkplaats voor in de sfeer van een oude fietsfabriek. De bedoeling is dat hier leerwerkplekken komen onder begeleiding.

Locatie en openingstijden
Beursadres: Manege de Schutskooi, Laar 6 te Berlicum
Toegang: € 5,-. kinderen tot 12 jaar gratis.
Tijd: 09.00 tot 15.00 uur
Start veiling: 14.00 uur

Voor meer informatie: www.fietsenverzamelbeurs.nl of www.bikestoremember.nl

Categorieën

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.