E-bike voor ruim een kwart van de automobilisten sneller

De e-bike is populairder dan ooit. Tegenwoordig is al 1 op de 3 nieuw verkochte fietsen een e-bike en aan deze opmars komt voorlopig geen einde. Het milieuvriendelijke en gezonde vervoersmiddel is door een breder publiek ontdekt en wordt gezien als het ideale alternatief voor de auto, stadsfiets of het openbaar vervoer. Desondanks heeft 68 % van de Nederlanders nog nooit op een e-bike gefietst, zo blijkt uit onafhankelijk marktonderzoek van Right uitgevoerd in opdracht van Fietsenwinkel.nl.

De tijd dat de e-bike alleen nog het domein was van de recreërende oudere is voorbij, want ook onder jongere doelgroepen is de e-bike bijzonder populair. Het mag duidelijk zijn dat het fietsen op een e-bike gezonder, milieuvriendelijker en comfortabeler is dan autorijden. Terwijl het aantal files in Nederland toeneemt, gaat nog steeds 61% van de Nederlanders met de auto naar het werk. Nog altijd lijkt de automobilist ervan overtuigd dat de auto het snelste woon-werk vervoersmiddel is.

Uit onderzoek blijkt echter dat voor 27% het woon-werk verkeer, dat momenteel met de auto gebeurt, met een e-bike sneller is. Werkt u binnen 10 km van uw woonadres dan is de e-bike maar liefst in 56% van de gevallen sneller dan de auto. De tijdwinst bedraagt gemiddeld 39%. Bij een langere afstand, van 10 tot 20 km, is de e-bike nog steeds in 29% van de gevallen sneller dan de auto. Verder blijkt dat 31% van de automobilisten aangeeft een e-bike te zien als een reëel alternatief voor de auto, echter van deze groep heeft 52% nog nooit op een e-bike gefietst.

‘De e-bike is bezig aan een ware opmars. Wij zien echter ook dat de consument veel vragen heeft. Naast technische vragen, krijgen wij steeds vaker vragen over de veiligheid. Daarom hebben wij besloten om het Pinksterweekend e-bike test evenement te organiseren. Hier willen we jong en oud uitgebreid en op een veilige manier kennis laten maken met de e-bike en tevens goed voorlichten over gebruik, onderhoud en verkeersveiligheid.’ Aldus Bastiaan Hagenouw, CEO van Fietsenwinkel.nl.

Het gehele onderzoek kunt u vinden op: https://www.fietsenwinkel.nl/e-bike-voor-ruim-een-kwart-van-de-automobilisten-sneller

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.