PvdA wil aanpak onveilige situatie Kruiskamppad in Den Bosch

PvdA wil aanpak onveilige situatie Kruiskamppad in Den Bosch

Inwoners van de Kruiskamp en buurtpreventie aldaar maakten al eerder melding van de onveilige situatie op het Kruiskamppad. Er is niet alleen sprake van gevoelens van onveiligheid maar ook van verschillende stevige incidenten zoals beroving of aanranding. Bij inspectie is de PvdA tot de conclusie gekomen dat de omgeving meer aandacht verdient. De verlichting is beroerd en de bebossing vormt een donkere tunnel. Daarover is al vanuit de wijk contact geweest met de gemeente.

Zaterdagavond 20 januari werd er een fietsende jongen neergeslagen en onder bedreiging met een vuurwapen geld afhandig gemaakt. Op zondag werd op dezelfde plek een echtpaar beroofd onder dwang van een vuurwapen (of iets wat daar in het donker op leek) door drie personen.

Wat de PvdA-raadsleden Pieter Paul Slikker en Gert Jan van Rooij betreft is de maat vol. Naast reguliere controle en handhaving is herstructurering van de omgeving wenselijk. Bomen en struiken moeten gerooid en gesnoeid worden. Moderne verlichting in plaats van de huidige verouderde verlichting is noodzakelijk.

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.