Fietsverlichtingsactie op de Bossche Markt

Geen verlichting? Boete bedraagt € 55,00

fietsverlichtingactie2019

Elk jaar vallen er vele doden doordat een fietser niet voldoende zichtbaar was. Opvallen in het verkeer is ontzettend belangrijk. Als we nou allemaal voor goede verlichting zorgen. Zodat we beter zien én beter gezien worden. En dat begint natuurlijk bij een fietsverlichting die werkt!

En daar gaat de Fietsersbond wat aan doen! Nu de dagen steeds korter worden kunt u donderdagavond 31 oktober op de Bossche Markt uw fietsverlichting tegen betaling van de materiaalkosten laten repareren. De Fietsersbond weet als geen ander dat er veel slechte verlichting bestaat en dat verlichting snel stuk kan gaan. De Fietsersbond test regelmatig allerlei soorten koplampen, achterlichten en dynamo’s. Uitgebreide informatie hierover staat op de landelijke website.

Tip nummer één van de Fietsersbond: monteer batterijverlichting als achterlicht. Het grote voordeel daarvan is dat er dan geen draadjes lopen van het achterlicht naar de dynamo. Want iedere fietser weet dat juist die draadjes altijd kapot gaan. Ledverlichting (die op batterijen werkt) is daarom populair. Deze preventieve actie loopt vooruit op de handhavingsacties van de politie. Geen licht betekent een boete van € 55,00.

Categorieën