Een testritje met nieuwe technologie in jouw stad

Talking Traffic voert testritten uit in Den Bosch

Screenshot_20200611-124925_Ring-Ring-426×875

Woon je in Deventer, Den Bosch of Nijmegen? Maak dan op 16 juni a.s. een fietsritje door de stad en test de nieuwe technologie waarbij er wordt gecommuniceerd met verkeerslichten.

In Nederland is sinds 2017 een uniek project gestart, met de naam Talking Traffic. In Talking Traffic werken gemeenten, provincie en ministerie en bedrijfsleven samen om weggebruikers, en dus ook fietsers, direct te laten communiceren met verkeerslichten. We noemen dat in het jargon ‘connected road users’. Wat heeft dat voor voordelen? Nou, je hoeft bijvoorbeeld niet meer op het knopje te drukken, omdat het verkeerslicht jou ziet naderen. Fijn in tijden van Corona. Bovendien zal op sommige kruispunten de verkeerslichtenregeling extra moeite gaan doen om jou op tijd groen te geven. Kom je met een groepje ‘connected’ fietsers, dan kan je zelfs hoge prioriteit krijgen en is de kans dat je moet stoppen erg klein.

In drie steden in Nederland gaan we op 16 juni in de ochtend en aan het einde van de middag testrijden met een fietsapp, Ring-Ring,  die maakt dat je als fietser ‘connected’ bent met de verkeerslichten op bepaalde routes. Die steden zijn Den Bosch, Nijmegen en Deventer. De vraag is of jij het als fietsfanaat het leuk vind om gedurende ca. een ½-1 uur een testritje in jouw eigen stad te maken en kennis maken met een innovatieve manier van fietsmobiliteit.

Doe mee

Je kan je hiervoor opgeven door een email te sturen aan: info@ring-ring.nu

Je krijgt dan instructies hoe je de testversie van de Ring-Ring app op jouw Android (helaas geen iOS) toestel kan installeren. Geef alsjeblieft aan op welke tijdstippen je het proefritje wilt maken (het mag ook allebei).

Testdag: 16 juni
Tijdstippen:        (1)  9:00 – 9:30
                            (2)  16:00 – 16:30
Locatie:              Den Bosch, verzamelen voor Stadskantoor om 8:45 uur
O ja, en als je het leuk vind: je kan gerust met de app blijven rijden, want in deze steden staan al veel verkeerslichten die de connected fietser ondersteunen!

De Ring-Ring app respecteert jouw privacy en zal jouw fietsdata volledig anoniem verwerken met in achtneming van de AVG.

pdf ⋅ 2 MB

Talking-Bikes-Acceptatietest-route-Den-Bosch

Download

Categorieën