Engelen wenst andere inrichting fietspaden

rotondehaverlij

De weg Rietvelden – Haverlij wordt over de gehele lengte een 50 km per uur weg, hoewel een deel buiten de bebouwde kom ligt. De rotonde Vutter heeft voor fietsers een nadelige situatie: de fietser moet de hoek om, oversteken, voorrang verlenen en weer linksaf het fietspad op. Nadelen: omrijden en verlies van voorrang.

 

Bij de Kraanvogellaan (binnen de bebouwde kom) krijgt de fietser weer wel voorrang ondanks het stukje omrijden. De te maken rotonde Beverspijken gaat identiek worden aan die van de Vutter, rechts afslaan, oversteken zonder voorrang en weer linksaf. Bezwaren zijn dat vrachtverkeer de oversteekplaats van fietsers gaan blokkeren, de fietser zijn voorrangsrecht verliest en weer een stukje moet omrijden. Omdat het gehele gebied nu een 50 km gebied wordt, is er aan de gemeente voorgesteld om de fietser te laten invoegen voor de rotonde, mee te laten bewegen met het andere verkeer op de rotonde en weer uit te voegen naar het fietspad na de rotonde.

De gemeente heeft een vrijdag 29 mei een tweerichtings noodfietspad aangelegd bij de Beverspijken van ongeveer 1 meter breed. Daar is gelijk bezwaar tegen ingediend vanwege de Corona maatregel van 1.50 meter. De gemeente heeft na enige tijd toegegeven dat het inderdaad niet voldeed aan de norm van 1.50 meter. Er zou gekeken worden naar een oplossing. Dit resulteerde in een noodfietspad van 2 richtingen met de gewenste breedte.

Categorieën

1 response to “Engelen wenst andere inrichting fietspaden