Fiets mee in de trein

trein-veilig-service-fiets-registreren

Vanaf 1 juli mag je je fiets weer meenemen in de trein. Wel verzoeken we je om deze vooraf te registreren. Je krijgt zo voor vertrek te zien in welke NS-trein er nog voldoende plek is voor je fiets. Zo zorgen we samen voor een zo goed mogelijke spreiding en een zo veilig mogelijke reis. 

Hoe werkt het registreren?

Je kunt een nieuwe treinreis registreren door in te loggen in de Trein Veilig Service. Zodra je dat hebt gedaan kom je in ‘Mijn Registraties’. Hier vind je je nog te maken geregistreerde reizen en kun je een nieuwe reis registreren. Tijdens het registreren zie je meteen hoeveel plekken er nog zijn voor je fiets in de trein.

Je kunt je treinreis registreren tot 1 minuut voor de geplande vertrektijd van de trein. Het is alleen mogelijk om een treinreis te registreren voor vandaag en morgen.

Let op: het is nog niet mogelijk om een treinreis te registreren waarbij je onderweg moet overstappen. Hierdoor moet je je treinreis in meerdere delen registreren: je reis naar het overstapstation en je reis vanaf het overstapstation naar je eindstation.

We raden je aan om eerst je reis en je fiets te registreren en daarna een Fietskaart Dal te kopen. Daarnaast heb je uiteraard een geldig vervoerbewijs nodig.

Lees hieronder de voorwaarden die van toepassing zijn op het registreren van je treinreis, met en zonder fiets (Voorwaarden Trein Veilig Service).

 

Voor meer informatie: https://www.ns.nl/reisinformatie/fiets-in-de-trein.html

Categorieën