Peter van Doremalen: ‘Fietsen in het centrum uniek in Nederland’

Nationaal Fietscongres 2020

Ufuk Kâhya: ‘In 2050 moet al het vervoer slim, schoon en toegankelijk zijn’

pvdfietscongres

De eerste online versie van het Nationaal Fietscongres heeft plaatsgevonden op donderdag 3 september. ’s-Hertogenbosch organiseert dit jaar het Nationaal Fietscongres samen met de regio en provincie Noord Brabant. De tweede online sessie vindt plaats op 19 november. En we hopen elkaar weer fysiek te kunnen ontmoeten tijdens het fietscongres op 27 mei 2021.

Bron: www.youtube.com

Wethouder Ufuk Kâhya: “Ook al verloopt de organisatie dit jaar anders dan gedacht, we zijn enthousiast op om mede-organisator van dit fietscongres te zijn. We kunnen namelijk met trots de deelnemers laten zien wat onze ambitie is en wat we hebben bereikt. ’s-Hertogenbosch gaat voor duurzame mobiliteit. Goede bereikbaarheid gaat hier hand in hand met schoon en slim vervoer dat toegankelijk is voor iedereen. De fiets staat daarbij centraal.”

De fiets is voor iedereen een toegankelijke, betaalbare, gezonde en volwaardige vervoersmogelijkheid. Daarom stimuleren en faciliteren we het gebruik van de fiets. Denk aan gratis fietsenstallingen, goede fietspaden, leenfietsen, snelfietsroutes van en naar de stad. Voor bewoners, werknemers en bezoeker moet het steeds vaker vanzelfsprekend zijn om de fiets te pakken als een comfortabel, maar ook nog eens gezond vervoersmiddel.

Zo zorgen we er samen voor dat ’s-Hertogenbosch prima bereikbaar en leefbaar blijft.
Voor meer informatie en aanmelden voor de online sessies kijk op: www.nationaalfietscongres.nl.

https://www.nporadio4.nl/fragmenten/audio/2020-09-03-corona-beheerst-nationaal-fietscongres
Corona beheerst het Nationaal Fietscongres in 's-Hertogenbosch Bron: www.nporadio4.nl

Categorieën