Prachtig nieuw fietspad in Helvoirt langs de Oude Bosschebaan

oudebbhelvoirt1

Het oude fietspad -meer een paadje- was zeer dringend aan onderhoud toe. Het zat vol kuilen en het was zo smal dat elkaar passeren gevaarlijk werd. Niet voor niets gebruikten veel fietsers de asfaltweg verderop.

Met dit nieuwe brede fietspad kunnen alle soorten gebruikers nu veilig en prettig samen verkeren. Denk aan fietsende gezinnen, e-bikers en racefietsers, maar ook aan wandelaars en bv. scootmobiels. Niet voor niets zei ANWB-directeur Frits van Bruggen vorige week bij de opening dat dit fietspad zijn toekomstdroom was.

De Fietsersbond hoort van veel fietsers alleen maar enthousiaste verhalen terug. En ja, het klopt dat aansluitende routes (naar bv. de Rustende Jager) nog moeten worden aangepakt. Maar je moet ergens beginnen, en dan is de keus voor het slechtste deel snel gemaakt.

Fietsroutes rond de Drunense Duinen worden steeds populairder. Daarnaast maakt de Oude Bosschebaan deel uit van het wandel-netwerk en een mountainbike route. Ja, het wordt steeds drukker en de overheidsgelden hiervoor zijn dan ook goed besteed!

Aad Smid, ‘s-Hertogenbosch
Fietsersbond Noord-Brabant

Categorieën