Ingezonden brief

Go Sharing, ga handhaven!

gosharing2

Sinds enige maanden zie ik geparkeerde Go Sharing scooters staan op het verplichte, rode fietspad hoek Balkweg 1 / Hervensebaan in ’s-Hertogenbosch. Ik heb nu 26 keer het overlastformulier ingevuld en ingediend bij Go Sharing over dezelfde situatie inclusief betreffende datum en tijd. Soms zijn er 2 scooters of 4, record is 5 op rij, achter elkaar geparkeerd op het doorgaande fietspad.

Het doorgeven aan de politie en meldpunt openbare veiligheid van de gemeente ’s-Hertogenbosch leiden niet tot een gewenst resultaat. Zij stellen dat Go Sharing verantwoordelijk is voor handhaving. Dit geldt dus ook voor de veiligheid, overeenkomstig de afgegeven vergunning, aldus het meldpunt. Telefonisch contact met Go Sharing, geen structureel resultaat, scooters worden 1 keer verwijderd.

Ondertussen lees en hoor ik over terugdringen fiets slachtoffers, ongevallen enz. goede plannen. Ik mag volgens mij na 26 meldingen over dezelfde situatie wel vaststellen dat het bij Go Sharing een kwestie is van een slager die zijn eigen vlees kan kleuren en lak heeft aan veiligheid van andere gebruikers fietspad.

M van den oetelaar
‘s-Hertogenbosch

Categorieën