Nieuwe fietsbrug officieel geopend!

De Fietsersbond reikt fietslampjes uit aan de eerste fietsers over de nieuwe brug

Maandag 6 september 2021 is de eerste fietsbrug over de Postweg, aan de kant van het spoor, officieel geopend door wethouders Kâhya (gemeente ’s-Hertogenbosch) en Van de Ven (gemeente Vught). Symbolisch knipten zij samen een lint door. Ook deelden ze 100 fietslampjes uit aan volwassenen en scholieren. Om de fietser nog veiliger tussen Vught en ’s-Hertogenbosch te laten pendelen, onderweg naar school of werk. Bij het uitdelen werden ze geholpen door leden van de Fietsersbond. Oij zijn erg te spreken over de nieuwe fietsbrug.  

Wethouder Kâyha: “Met deze fietsbrug zorgen we voor een veilige fietsroute tussen Vught en ’s-Hertogenbosch. Geweldig om te zien dat er direct veel gebruik van de fietsbrug wordt gemaakt.” Wethouder Van de Ven vult aan: “Binnen een half uur waren alle fietslampjes uitgedeeld. De fietsers die ik sprak zijn erg enthousiast over hun nieuwe fietsroute, die we in het najaar nog aantrekkelijker maken met extra bomen.”

Ook voor de werkmannen van KWS Infra hadden de wethouders nog een kleine verrassing. Om te vieren dat de eerste fietsbrug open is, werden zij getrakteerd op Brabantse worstenbroodjes.

We bereiden nu het inhijsen van de tweede fietsbrug voor. De fietsbrug over de Heunweg ligt naar verwachting half november op zijn plek. In de laatste fase, vanaf oktober 2021, bouwen we de huidige rotonde om tot een turborotonde. Zodat we het (gemotoriseerd) verkeer sneller én veiliger kunnen afwikkelen. We verwachten de werkzaamheden dit jaar af te ronden.

Meer informatie over dit project leest u op www.denbosch.nl/postweg

Categorieën