Fietspad Vlijmense weg langer afgesloten

fietspad vlijmense weg langer afgesloten

De afsluiting van het fietspad aan de noordzijde Vlijmenseweg zou duren tot eind 2021. Na de eerste week van 2022 is het echter nog niet opgeheven. De noodweg is nu een sluipweg geworden voor autoverkeer! Wanneer wordt het pad weer toegankelijk? Binnenkort is de sluiting al 24 maanden. Gezien de hoeveelheid verkeer die erover kwam totaal onnodig. De oversteek voor fietsers op de drukke Vlijmensweg is erg gevaarlijk. Zeker nu ook nog de Koningsweg eruit ligt.

Het klopt dat het fietspad Vlijmenseweg einde 2021 geopend zou zijn. Echter zijn er op deze locaties meerdere partijen aan het bouwen en wij hebben de planningen van die bouwpartijen niet in de hand. Inmiddels heeft de bouwer van J2 het gebouw opgeleverd aan zijn opdrachtgever en heeft hij de openbare ruimte rondom het gebouw weer terug geleverd aan de gemeente. Nu moet de aannemer KWS de fietspad aansluiting op de kruising Vijverlaan / Magistratenlaan herstellen. Hiervoor dient de Vijverlaan te worden afgesloten gedurende 1 week en zal het verkeer vanuit Paleiskwartier via de tijdelijke bouwweg worden omgeleid naar de Vlijmenseweg.

Mits we geen winterweer krijgen zal in de week van 17 januari de bovengenoemde kruising en fietspad hersteld worden in zijn definitieve vorm met asfalt en zal de tijdelijke bouwweg nog in gebruik zijn voor de afwikkeling van het verkeer uit het Paleiskwartier. Zodra de werkzaamheden van het fietspad gereed zijn kan het fietspad aan de zijde Vlijmenseweg weer opengesteld worden. Conform de huidige planning is dat in week 4. Maar indien er winterweer komt zal deze planning aangepast worden.

Categorieën