Voor vluchtelingen, opgevangen in kasteel Meerwijk

Fietslessen in Den Bosch

vrijheid door te leren fietsen

leren fietsen

De Bossche Fietsersbond-afdeling heeft op 4 juli voor een aantal vluchtelingen die sinds eind mei in kasteeltje Meerwijk worden opgevangen, fietslessen verzorgd. Als je nog helemaal niet kunt fietsen, is dat een behoorlijke uitdaging. Er is dan ook vooral behoefte aan kleinere fietsen zodat je eerst nog met beide benen goed bij de grond kan.

Opvallend is hoe in twee uur al vooruitgang wordt geboekt. We maken daarbij dankbaar gebruik van de fietslessen zoals ze door de Fietsschool van de Fietsersbond zijn ontwikkeld. Zie hiervoor ook dit YouTube filmpje.

“Als je in Nederland wilt integreren, vrij en mobiel zijn, dan is fietsen een soort eerste levensbehoefte”, aldus Aad Smid die op verzoek van Vluchtelingenwerk de Bossche afdeling heeft ingeschakeld.

Categorieën