Werkzaamheden fietspaden Rompertsebaan

rompertsebaan

Alle buurtbewoners hebben vorige week een brief ontvangen van de gemeente ’s-Hertogenbosch over het groot onderhoud van de fietspaden langs de Rompertsebaan.

Het westelijk fietspad aan de Rompertsebaan is aan onderhoud toe. Van dinsdag 2 april tot maandag 1 juli voert de gemeente daarom werkzaamheden uit aan het westelijk fietspad aan de Rompertsebaan. Het gaat om het stuk tussen de rotonde met Sint Teunislaan en de rotonde met de Aartshertogenlaan. Ook nemen we het voetpad en de groenstroken mee. Daarnaast voeren we werkzaamheden uit aan de kruisingen van zowel het oostelijk als het westelijk fietspad en de bijbehorende zijwegen.

Wat zijn de werkzaamheden?

  • De gemeente asfalteert het westelijk fietspad opnieuw.
  • Er komen verhogingen van de aansluitingen van zijwegen op de fietspaden aan de west- en oostzijde van de Rompertsebaan. Daarmee verbetert de gemeente de verkeersveiligheid.
  • Er komen zeventien nieuwe bomen.
  • Het westelijk fietspad wordt verbreed en het voetpad wordt smaller. Hiermee krijgen
  • geven de bomen meer ruimte om te groeien en wordt wortelopdruk voorkomen.

Aannemer Van Gelder
Aannemer Van Gelder voert het werk in verschillende fases uit. Per fase ontvangt u hierover via de aannemer een apart bericht. Ook kunt u de app ‘de Bouwapp’ gebruiken om op de hoogte te blijven.

Bereikbaarheid
De weg voor auto’s blijft tijdens de werkzaamheden gewoon open. Tijdens de werkzaamheden sluit de gemeente het westelijk fietspad af. De fietsers worden omgeleid via het oostelijke fietspad. Tijdens de werkzaamheden aan de oostelijke kant rijden de fietsers om via het westelijk fietspad. Deze kant wordt voor fietsers ingericht voor twee richtingen. Omdat er ook werkzaamheden plaatsvinden aan de kruisingen met de zijwegen, worden deze tijdelijk afgesloten voor alle verkeer. Het bestemmingsverkeer van en naar de aanliggende straten wordt omgeleid via tijdelijke in-en uitritten

Vragen?
Bij vragen, neem dan contact op met de heer J. Van Strien, projectleider van de afdeling Projectmanagement en Voorbereiding. Zijn telefoonnummer is 06 – 52 58 41 21. Of stuur een e-mail naar [email protected] met als onderwerp ‘Rompertsebaan’.

Categorieën